Transporti në Tiranë: 100 lekë, Rrethet: 200 lekë. Per porosite mbi 5000 leke transporti ne Shqiperi eshte falas. Shiko produktet!
Logohu për lehtësi në blerje
Nuk keni llogari? Krijo llogarine
pa - Sonar | Korean Skincare

Çfarë është PA+++ tek kremrat e diellit dhe pse është e rëndësishme?

Kuptimi i sistemit të vlerësimit të kremrave të diellit PA

Vlerësimi SPF në kremin kundër diellit qëndron për faktorin e mbrojtjes nga dielli, një matje e asaj se sa kohë mund të qëndroni jashtë gjatë ditës dhe të merrni mbrojtje nga rrezet UVB që shkaktojnë djegien e lëkurës nga dielli. Megjithatë, dielli nuk lëshon vetëm rreze UVB, por gjithashtu lëshon rreze UVA. Këtu hyn në lojë sistemi i vlerësimit PA+. Ju mund ta keni parë këtë sistem vlerësimi në kremrat e diellit aziatikë dhe evropianë që keni hasur.

Nëse jeni pak konfuz dhe dëshironi më shumë informacion mbi sistemin e vlerësimit PA+, na lejoni të shpjegojmë se si erdhi, si krahasohet me vlerësimet SPF dhe më shumë, lexo më poshtë.

Cili është sistemi i vlerësimit të kremrave të diellit PA?
Disa kremra kundër diellit, veçanërisht ato në Azi, përfshijnë vlerësimin PA+ në produktet e tyre. Shkronjat “PA”, të cilat qëndrojnë për “Shkalla e mbrojtjes nga UVA”, e ndjekur nga shenjat plus (PA+, PA++, PA+++ dhe PA++++) që shfaqen në etiketa janë një sistem vlerësimi i zhvilluar në Japoni për të përfaqësuar sa mbrojtje nga UVA ofron një produkt. Ky sistem “gradimi” UVA tani përdoret në të gjithë Azinë dhe po bëhet gjithnjë e më i popullarizuar në Evropë.

Rrezet UVA të diellit nuk shkaktojnë djegie nga dielli; përkundrazi, ato bëjnë që lëkura të kthehet në kafe. Rrezet UVA njihen si vrasësit e heshtur të diellit sepse nuk e ndjeni se ato ndikojnë në lëkurë. Pavarësisht mungesës së dhimbjes që lidhet me rrezet UVA, ato depërtojnë thellë në lëkurë, duke shkaktuar një lloj dëmtimi disi të ndryshëm nga rrezet UVB.

Kjo është ajo që do të thotë çdo vlerësim PA:
PA+= Pak mbrojtje UVA.
PA++=Mbrojtje e moderuar UVA.
PA+++= Mbrojtje e lartë UVA.
PA++++= Mbrojtje jashtëzakonisht e lartë UVA.

A është SPF apo PA më i rëndësishëm?
Të dy sistemet e vlerësimit PA dhe SPF ofrojnë informacion në lidhje me nivelin e mbrojtjes që ofron një krem kundër diellit, duke ndihmuar konsumatorët të marrin vendimet e duhura për kujdesin ndaj diellit. Një sistem nuk është më i mirë se tjetri, ku secili fokusohet në një lloj rrezeje të ndryshme.

Vlerësimi PA mat se si rrezet UVA të diellit bëjnë që lëkura të bëhet kafe dhe të mbetet kafe, një proces i quajtur Errësimi i Përhershëm i Pigmentit (njollat kafe). Megjithatë, lëkura e të gjithëve nuk merr ngjyrë kafe nga ekspozimi në diell, edhe kur ekspozohet vetëm ndaj rrezeve UVA të diellit. Në testimin aktual për të përcaktuar vlerësimin PA të një kremi kundër diellit, ngjyra e lëkurës së njerëzve të ndryshëm pas ekspozimit ndaj UVA është e paqëndrueshme; disa lëkura bëhen më të errëta, disa jo aq të errëta dhe disa lëkura marrin më shumë kohë se të tjerat për t’u bërë kafe (me njolla).

SPF mat se sa mbrojtje ofron një krem kundër diellit nga rrezet UVB. Rrezet UVB ndryshojnë shumë në bazë të kohës së ditës, lartësisë dhe distancës nga ekuatori. Kjo do të thotë se bazuar në kohën dhe vendndodhjen tuaj, mund t’ju duhet të riaplikoni kremin tuaj të diellit më shpesh për të marrë vërtet vlerësimin SPF që ofron kremi juaj i diellit.

Mbrojtja nga rrezet UV është e rëndësishme dhe të dy sistemet e vlerësimit ofrojnë një ide të dobishme themelore rreth asaj se sa mbrojtje do të merrni nga kremi juaj kundër diellit! Pavarësisht se çfarë, është gjithmonë e rëndësishme të mbani mend që të përdorni një krem dielli me spektër të gjerë të vlerësuar me SPF 30 ose më të lartë çdo ditë dhe të riaplikoni çdo dy orë që lëkura juaj të jetë e ekspozuar ndaj dritës UV.

Si të zgjidhni një krem kundër diellit me një indeks të mirë PA?
Kur zgjidhni një krem kundër diellit bazuar në numrin e tij PA, është më mirë – siç është rasti me kremrat kundër diellit me vlerësime SPF – të shkoni me një vlerësim më të lartë. Studimet tregojnë se kremrat kundër diellit të vlerësuara PA+++ ose PA++++ kanë rekordin më të mirë kur bëhet fjalë për mbrojtjen e lëkurës nga efektet e plakjes.

Gjithashtu të rëndësishëm janë faktorët e zakonshëm që duhet të keni parasysh kur zgjidhni një produkt për kujdesin e lëkurës (dhe kremi kundër diellit është produkti më i rëndësishëm për kujdesin e lëkurës që mund të përdorni). Sigurohuni që kremi kundër diellit që zgjidhni të jetë i mbushur me antioksidantë për të ofruar mbrojtje shtesë, pa aromë ose irritues të tjerë (si sasi të mëdha SD ose alkool të denatyruar), me strukturë të përshtatshme për llojin e lëkurës tuaj dhe të paketuar për t’i mbajtur përbërësit e tij të qëndrueshëm me kalimin e kohës.

Çfarë është spektri i gjerë?
Agjencitë rregullatore në shumicën e vendeve, veçanërisht në Bashkimin Evropian (BE) dhe në Shtetet e Bashkuara, përdorin vlerësimet SPF për të përfshirë mbrojtjen UVA dhe UVB. Ky proces përfaqëson më saktë një përvojë të botës reale se si reagon lëkura e njerëzve kur ekspozohet ndaj diellit, jo vetëm ndaj UVA ose vetëm UVB. Në këto vende, termi “mbrojtje me spektër të gjerë” gjendet në etiketat e produkteve të kremrave kundër diellit për të treguar se ka kaluar testimin për të treguar se mbron si nga dëmtimet UVA ashtu edhe nga UVB .

Një krem dielli i formuluar mirë do të sigurojë mbrojtje me spektër të gjerë dhe, si me çdo krem kundër diellit, duhet të aplikohet lirshëm dhe të riaplikohet sipas nevojës. për të ruajtur nivelin e etiketuar të mbrojtjes. Ne jemi kujdesur t’ju sjellim kremrat mbrojtës më të mirë të momentit. Hidhi një sy listës .(kliko këtu)

Tags

Lini një Përgjigje

4 persona po shohin produktin