Transporti në Tiranë: 100 lekë, Rrethet: 200 lekë. Per porosite mbi 5000 leke transporti ne Shqiperi eshte falas. Shiko produktet!
Logohu për lehtësi në blerje
Nuk keni llogari? Krijo llogarine
Floket Body Lotion Duart dhe Kembet Gift Set Lares Toner/Essence Eksfoliant Serume Syte Hidratues SPF Maska Trajtime Shampo Kozmetike
Face with AHA & BHA Toner Applied

AHA & BHA : Cfarë janë dhe diferencat e tyre ?

AHA dhe BHA janë lloje të acideve hidroksi. Ju mund t’i gjeni të dy acidet në një shumëllojshmëri produktesh si: pastruesit, tonerët, hidratuesit, peeling, maskat etj.
Qëllimi i të dy AHA-ve dhe BHA-ve është të eksfolojnë lëkurën. Në varësi të përqendrimit, një produkt i lidhur mund të heqë qelizat e vdekura të lëkurës nga sipërfaqja e lëkurës, ose mund të heqë të gjithë shtresën e jashtme.
Megjithatë, asnjë lloj acidi hidroksi nuk është “më i mirë” se tjetri. Të dyja janë metoda shumë efektive për eksfolimin e thellë. Dallimet qëndrojnë në përdorimet e tyre.Më poshtë do të mësoni më shumë rreth këtyre dallimeve në mënyrë që të mund të përcaktoni nëse lëkura juaj ka nevojë për një produkt AHA ose BHA.

Kanë ndonjë të pëbashkët këto acide?

Po kanë. Janë të dy eksfoliantë!

Secili prej tyre ndihmon në:

Si ndryshojnë AHA dhe BHA?

AHA do të thotë alfa hidroksi acid. BHA do të thotë beta hidroksi acid.

Jo vetëm kaq:

CILIN ACID DUHET TË ZGJIDHNI?

AHA

AHA-të përdoren kryesisht për hiperpigmentimin e lehtë si njollat ??e moshës, melasma dhe shenjat. Për poret e zgjeruara, linjat e holla dhe rrudhat sipërfaqësore. Për personat që kanë ton jo të parabartë të lëkurës.

Megjithëse AHA-të shpesh tregtohen si të sigurta për të gjitha llojet e lëkurës, duhet të kujdeseni nëse keni lëkurë jashtëzakonisht të thatë dhe të ndjeshme. Mund t’ju duhet të punoni gradualisht deri në përdorimin e përditshëm për të shmangur irritimin e lëkurës tuaj.

BHA

BHA-të, nga ana tjetër, përdoren kryesisht për aknet dhe dëmtimin nga dielli. Këto produkte futen thellë në folikula për të tharë yndyrat e tepërta dhe qelizat e vdekura të lëkurës , për të zhbllokuar poret tuaja. Për shkak të këtyre efekteve, BHA-të janë më të përshtatshmet për lëkurën e kombinuar në atë të yndyrshme.

Produktet me përqëndrim më të ulët mund të përdoren për të ndihmuar në qetësimin e lëkurës së ndjeshme. Ju gjithashtu mund të keni më shumë sukses me BHA nëse dëshironi të reduktoni skuqjet nga rosacea.

Tags

Lini një Përgjigje

5 persona po shohin produktin